Update aan ouders Coronamaatregelen 8 september

Graag informeren wij u verder betreft de gewijzigde quarantaine maatregelen. 

Versoepelingen Quarantaine

  • Ouders die terugkeren uit een land of een gebied met risicokleur oranje of rood, moeten bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine.
  • De quarantaineregels gelden niet voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar die klachtenvrij zijn. Zij mogen naar de kinderopvang en buitenschoolse opvang komen. Ouders mogen in deze periode de kinderen niet zelf halen en brengen. Dit geldt ook als de risicokleur tijdens de reis is veranderd naar oranje of rood.
  • Indien uw kind contact heeft gehad met iemand (binnen of buiten het huishouden van het kind) die corona heeft, of als een volwassene binnen het huishouden van het kind klachten heeft die duiden op Corona zoals benauwdheid en koorts, dan blijft het kind thuis.
  • Het is noodzakelijk dat de betreffende persoon met klachten, zich laat testen op Corona. Alle huisgenoten blijven thuis tot de uitslagen bekend zijn. Blijkt dat niemand corona heeft, dan mag uw kind weer naar de opvang. Blijkt uit de testen dat er iemand in uw huishouden wel Corona heeft, dan gaat het hele huishouden 10 dagen in quarantaine en kan uw kind in die periode dus niet naar de opvang.
Beslissen bij neusverkouden kind 0 t/m 12 jaar toelaten op school