Kinderdagverblijven in Heemskerk en Beverwijk (0 tot 4 jaar)

In onze dagverblijven heerst een huiselijke sfeer. We zorgen voor leuke activiteiten en hebben volop mogelijkheden om lekker te spelen. We prikkelen kinderen om het beste uit zichzelf te halen. Met het programma Uk&Puk stimuleren wij de kinderen op speelse wijze in hun taalontwikkeling. Wij willen bijdragen aan een gezonde levenswijze van kinderen. Zowel bij de kinderdagverblijven als bij de buitenschoolse opvang is bewegen daarom een belangrijk onderdeel van de dag en wij verzorgen gezonde en verantwoorde voeding en drinken voor uw kind. 

Wij hebben vijf kinderdagverblijven in Heemskerk en Beverwijk voor kinderen van 0 tot 4 jaar
De Sparkel       De Vennen       De Waterval       De Woelwaters       De Zilvermeeuw

Openingstijden, brengen en ophalen

Onze kinderdagverblijflocaties zijn op werkdagen geopend van 7.30 tot 18.00 uur. Kinderdagverblijf de Waterval biedt opvang vanaf 6.45 uur. Wij zijn gesloten op nationale feestdagen en tussen kerst en nieuwjaarsdag. U kunt uw kind ’s morgens brengen van 7.30 tot 9.00 uur en ’s middags weer ophalen vanaf 16.00 tot uiterlijk 18.00 uur. Bij de vroege opvang bij de Waterval is het brengen vanaf 6.45 uur.

Halve dagopvang en opvang 1x per 14 dagen

Halve-dag opvang en opvang 1x per 14 dagen is alleen mogelijk op woensdag e/o vrijdag en in combinatie met een vaste opvangdag per week.
Halve dag opvang is 5,5 uur en kan op woensdag e/o vrijdag:
  • 's morgens van  7.30 tot 13.00 uur
  • ’s middags van12.30 tot 18.00 uur

Wennen

Wij adviseren om uw kind in de eerste week van de opvang te laten wennen en spreken de wenperiode met ouders af.

Verzorging, voeding en kleding

Het kinderdagverblijf verzorgt de voeding tijdens de opvang: broodmaaltijd, drinken, fruit en tussendoortjes. Om bij te dragen aan een gezonde levenswijze, hebben wij een voedingsbeleid (zie document hieronder). Het dagverblijf zorgt ook voor luiers, handdoeken, babydoekjes e.d. Wij maken gebruik van wegwerpluiers. Als u een ander merk luiers wilt gebruiken, kunt u deze meebrengen. We vragen u om reserve kleding mee te geven naar de opvang. 

Kinderkapper

Bij onze kinderdagverblijven komt een kinderkapper langs om de zes weken en kan uw kind naar wens geknipt worden tijdens de opvang. Via de Ouderapp informeert de locatie de ouders over de komst van de kapper. Bij de opvanglocatie kunt u schriftelijk wensen voor het knippen doorgeven /afspreken. Aan de knipbeurt zijn kosten verbonden, hierover vertellen de pedagogisch medewerkers in de groep u graag meer.

CD met kinderliedjes

Download hier de favoriete liedjes van Welschap Kinderopvang en oefen thuis ook met uw kind (zip bestand).

Inschrijven & rondleiding aanvragen

Wat leuk dat u geïnteresseerd bent in Welschap Kinderopvang. U kunt uw kind vanaf 3 maanden zwangerschap aanmelden voor dagopvang. 
Klik hier om uw kind in te schrijven

Als u een indruk wilt krijgen van de sfeer bij onze opvang en wat wij kinderen bieden, kunt u een rondleiding aanvragen. Het handigste is om dit te doen na inschrijving. Het is niet altijd mogelijk om uw kind op het door u gewenste moment bij de locatie(s) van uw voorkeur te plaatsen. De medewerkers van onze Klantenservice kunnen u hier meer over vertellen. Een rondleiding aanvragen kunt u doen via het contactformulier op de pagina Contact.

Ouderinformatie

Pedagogisch beleid
Voeding bij het kinderdagverblijf
Veelgestelde vragen